https://www.nieuwlaagje.nl/uploads/images/apple.png

Business met een bite

Als de purpose van het bedrijf en de purpose van de medewerkers elkaar weten te versterken dan kan je spreken van een 'business met een bite'! Dit vraagt aandacht en zorg. Openheid en discussie. Confronteren en successen vieren. Binden en soms afscheid nemen. 

Nieuwlaagje neemt de medewerkers mee op ontdekkingsreis naar hun Personal Purpose. Aan het einde van de reis faciliteren we tevens het belangrijke moment van afstemming op de purpose van het bedrijf. Hoe kunnen ze elkaar versterken en wat is hiervan de impact?

(Het helder krijgen van de purpose van het bedrijf vraagt om een andere aanpak en specialisme. We kunnen partners aanbevelen die hier succesvol in zijn. )

 

https://www.nieuwlaagje.nl/uploads/images/books.png

Haal eruit wat erin zit

Tijdens de coaching besteden we aandacht aan de meest wezenlijke levensvraag: 'waar sta ik voor’. Door alle aanpassingen (role identification) die we gedurende ons leven bewust en onbewust maken, is dit antwoord niet makkelijk te geven.

Nieuwlaagje maakt gebruik van diverse technieken om je te ondersteunen tijdens de ontdekkingsreis naar je Personal Purpose. Op een speelse en creatieve wijze worden coaching, training, mindfulness, ademhaling en yoga ingezet. We hanteren hierbij de gedachte dat groei plaatsvindt nét buiten de comfort zone! 

Aan het einde van het traject is duidelijk hoe je vanuit innerlijke kracht het verschil kunt en wilt maken zowel in het werk als privé. Haal eruit wat er in zit. 

 

Burn-out en stress

Nieuwlaagje biedt een holistisch programma aan dat zowel preventief als curatief kan worden ingezet bij stress, overspanning en burn-out. Het programma schenkt aandacht aan zowel de cognitieve kant als ook aan de signalen die het lichaam afgeeft. Signalen die we door alle drukte vaak negeren, zoals bijvoorbeeld: spanning in de nek, een hoge ademhaling, een verhoogde hartslag of een onbestemd gevoel.

Cognitieve aanpak: We maken gebruik van Oplossingsgerichte Coaching. Oplossingsgericht werken is concreet, gericht op duurzame oplossingen en op een realistische toekomst.

Lichaamsgerichte aandacht: Luisteren naar het lichaam is in geval van stress, overspanning en burn-out essentieel. In dit programma doen we dat met behulp van mindfulness, yoga en ademhalingsoefeningen.

 

Workshops

Yin Yoga. Maak kennis met Yin Yoga in een 2 uur durende workshop. Ervaar hoe het is om volledig te ontspannen en even ‘stil’ te zijn. Door het stretchen van het lichaam komen spanningen en stress los en wordt een goede doorstroming van prana (levensenergie) in het lichaam gestimuleerd. Op deze manier creëer je niet alleen ruimte in je lichaam en je hart, maar ook in je hoofd. Geschikt voor jong en oud, met of zonder (fysieke) beperkingen. Iedere laatste zondag van de maand van 15-17 uur.

Work-life balance. Hoe ervaar je de balans tussen jouw levensgebieden op dit moment? Om de samenhang tussen de levensgebieden inzichtelijk te maken werken we met het Wheel of Life. Hoe ziet een goede balans er voor jou uit? Hoe kan het inzicht je verder helpen? 

Flow: de kracht van voldoening. Een van de onderzoeken binnen de positieve psychologie toont aan dat het gevoel van geluk onder andere samenhangt met het ervaren van ‘voldoening’ oftewel ‘flow’ in je leven. Met deze workshop leg je een verbinding tussen jouw flow-momenten en je kernwaarden. Hoe kan je deze kennis in gaan zetten om meer voldoening in je leven te ervaren?