https://www.nieuwlaagje.nl/uploads/images/apple.png

Business met een bite

Als werkgever wil je dat je medewerkers op hun best zijn.

Dit vraagt om een omgeving waarin men elkaar stimuleert met aandacht en zorg. Openheid en discussie. Confronteren en successen vieren. Binden en soms afscheid nemen. 

Nieuwlaagje neemt de medewerkers mee op ontdekkingsreis met het programma ‘ME at my best’. Tijdens de reis worden belangrijke persoonlijke waarden en kwaliteiten helder. Aan het einde van de reis faciliteren we tevens het belangrijke moment van afstemming op de visie van het bedrijf. Hoe kunnen ze elkaar versterken en wat is hiervan de impact?

“For ❤️-led businesses to make a positive difference, it’s vital to make the space for personal purpose and organizational purpose to find each other.” 

https://www.nieuwlaagje.nl/uploads/images/books.png

Haal eruit wat erin zit

Tijdens de coaching besteden we aandacht aan de meest wezenlijke levensvraag: 'Waar sta ik voor?’.

Door alle aanpassingen (role identification) die we gedurende ons leven bewust en onbewust maken, is dit antwoord niet makkelijk te geven.

Tijdens de ontdekkingsreis naar jouw unieke kwaliteiten en waarden biedt Nieuwlaagje diverse ondersteunende technieken aan die je kunt gebruiken. Op een speelse en creatieve wijze worden coaching, training, mindfulness, ademhaling en yoga ingezet. We hanteren hierbij de gedachte dat groei plaatsvindt nét buiten de comfort zone! 

Aan het einde van de reis is duidelijk hoe je vanuit innerlijke kracht het verschil kunt en wilt maken zowel in het werk als privé. Haal eruit wat er in zit. 

 

Burn-out en stress

Nieuwlaagje biedt een holistisch programma aan dat zowel preventief als curatief kan worden ingezet bij stress, overspanning en burn-out. Het programma schenkt aandacht aan zowel de cognitieve kant als ook aan de signalen die het lichaam afgeeft. Signalen die we door alle drukte vaak negeren, zoals bijvoorbeeld: spanning in de nek, een hoge ademhaling, een verhoogde hartslag of een onbestemd gevoel.

Cognitieve aanpak: We maken gebruik van Oplossingsgerichte Coaching. Oplossingsgericht werken is concreet, gericht op duurzame oplossingen en op een realistische toekomst.

Lichaamsgerichte aandacht: Luisteren naar het lichaam is in geval van stress, overspanning en burn-out essentieel. In dit programma doen we dat met behulp van mindfulness, yoga en ademhalingsoefeningen.

 

Reflectiedag.nl

'reflectietijd' is het allerbelangrijkste onderdeel voor een vitaal leven en een gezond werkklimaat. Helaas, te weinig mensen reflecteren structureel. Het leven vraagt voortdurend dat we sneller gaan en meer doen. Stilstaan voelt als een ‘luxe’ in plaats van een ‘essentieel onderdeel’. Een dag vrij maken in je agenda, met als doel om de tussenbalans op te maken en koers te bepalen. Voor menigeen voelt dit als spijbelen en niet als onderdeel van persoonlijk leiderschap.
Tijdens mijn eigen reflectiereis in Vietnam (2019) besloot ik reflectietijd.nl naar buiten te brengen. Ik bied particulieren en bedrijven een toegankelijke en krachtige manier van reflecteren aan. Geen praatsessies maar zelfreflectie vanuit stilte met ondersteuning van yoga.

http://www.reflectiedag.nl/ voor meer informatie